Jag är så het!

Hohohoho!
Tankar


Varje gång man tittar sig i spegeln nu tänker man saker som: "shit, vilka stora näsborrar", "shit vilken potatisnäsa", "shit vilken lång överläpp jag har fått" Om en vecka, alltså den 6:e Mars ska jag på återbesök. De ska väl antagligen gipsa om då.. En och en halv vecka efter det ska jag dit igen och då försvinner väl stygn och gips hoppas jag.

Sen får man vänta ett helt år på att all svullnad ska ha lagt sig. Tänk att det tar så lång tid. :)

Idag vill jag ha nåt gott till middag. Har bara ätit krämer och soppor tills nu.

Jobbigt det är att inte kunna gå ut, man är verkligen isolerad!! Har legat i sängen hela dagen idag för näsan har runnit så fort jag varit uppe och rört mig. Nu verkar det lugnt iallafall...


Godmorgon!!!


Idag har jag tagit bort tampongerna ur näsborrarna själv! Det gjorde inte ett dugg ont! Snoret rinner och tårarna rinner. men vad gör det? Jag har inte ont! *glad* Ser ut som ett monster. Ögonen är helt svullna. Det blåa under ögonen har dock försvunnit lite och istället satt sig ovanpå ögonlocket... Fin ögonskugga ;)

Nu när jag har tagit bort kompressen som satt under näsan ser man stygnen. Hihi. Läskigt! :)

Ni skulle se mig nu alltså, värsta bejben ;)

*snora*


Idag mår jag inte lika bra fysiskt måste jag erkänna. Snoret rinner och man kan inte snyta sig. Jag har blivit mer svullen runt ögonen och jag nyser massor.... Har dock inte ont någon annanstanns än i halsen där jag haft en slang under operationen.

Lägger in "dagens bild" senare idag... Strax kommer mamma och tar hand om mig lite.... Synd om miiig! Hehe. Nja, det är ju faktiskt självförvållat. Har man gett sig in i leken får man leken tåla. Men jag ångrar ingenting! Mår jättebra psykiskt.

Puss på er!!!


Operationsdagen i detalj!


Känner att jag har ork att skriva det där inlägget nu! :) So, here it comes!

Sov jättebra inatt och vaknade av att sambon sa hejdå innan han stack till jobbet. Jag gick upp, duschade i descutanlösningen enligt instruktionerna.

11.30 hämtade sambon mig och skjutsade mig till Art clinic. Jag fick komma in i ett rum ca 12.10. Fick en säng och fick ta på mig klinikens strumpor samt morgonrock. Ca 12.30 kom narkosläkaren och presenterade sig samt ställde några frågor. Sen kom en sköterska in och gav mig piller (värktabletter, anti illamående tabletter..m.m) samt satte dropp... Efter ca 20 minuter kom Pär, min kirurg och jag fick fälja med honom in i ett rum. Han kollade en sista gång på näsan och undrade om jag hade några frågor osv.

Sen fick jag gå in igen. Kort därpå blev jag hämtad av narkosläkaren. Gick in i operationssalen. Fick en skyddsmössa och vägde mig.

Sen fick jag lägga mig på operationsbordet. De satte i olika slangar och grejs. Jag fick lugnande och blev heeeelt groggy. Det kändes som att vara full, fast läskigare... Det kändes som allt blod i kroppen for till huvudet.

Fick en ansiksmask och fick sömnmedlet in i armen. Somnade direkt!

Ca 16.00. Jag vaknade i "mitt rum" och hade sköterskor hos mig. Var jättetorr i halsen och hade jätteont i näsan. Pär kom in och frågade hur jag mådde. Han sa att operationen gick snabbare än vad de trott och att det gick bra allting.

Fick smärtstilande som verkade direkt. Efter en stund fick jag äppeljuice och en liten stund till fick jag mackor med skinka, ost, gurka och paprika. Tyvärr känner jag ju ingen smak nu när jag har "tamponger" i näsan....

Vid 17.20-tiden hämtade sambon mig.

Det som gör ont nu är i halsen... Där jag haft en andningsslang. Känns som "fyrkylningsont i halsen" typ. Fick recept på smärtstillande och fick med mig några tabletter så man inte behöver dra till apoteket direkt.

På fredag ska jag ta ur tampongerna. Den 6:e Mars ska jag tillbaka för omgipsning och den 19:e Mars blir jag antagligen av med bandagen! Så man får vara hemma isolerad tills dess...

Har ni några frågor?? Fråga på ni! Jag kan besvara dem i nästa inlägg. (OBS. Gå in i spalten till höger och klicka på "Arkiv" där kan ni se alla gamla inlägg där jag skriver hur mkt det kostade osv.Nyopererad!


Nu har jag precis ätit lite soppa. Har varit hemma en timma ungefär. Är lite snurrig och bortdomnad. Förrutom det mår jag fint! Sambon hämtade mig och passar upp på mig som sjutton!

Skriver mer imorgon om dagen idag. Ska parkera mig själv i soffan nu. Tack för alla snälla kommentarer!

Nu är det äntligen gjort! Wohoo! Kram på er!Aslan tycker att jag luktar läskigt! Hihi!


Today is the day!!!


Idag skiljs våra vägar åt jättenäsan!! Tack för den här tiden! (eller inte!) ;) Om 2 timmar och 45 minuter är det dags! Jag är inte ett dugg nervös! Har sovit jättebra inatt. Får se om jag skriver senare idag, det är möjligt att jag inte orkar.. men vi får se! Ha en fin dag allihop och önska mig lycka till!!!
Imorgon är den stora dagen!!


Imorgon opererar jag näsan! Jag borde vara nervös, men det är jag inte... Konstigt. Fick ett blommogram (+ en ask lyxig choklad) av min kära storasyster idag som önskade lycka till! :) TACK SÅ MYCKET!! Blommorna är jättefina och chokladen var mumsig!!

Nytt utseende för alltid!


Operationsdagen närmar sig.. Lör, Sön, Mån, Tis och sen är det dags!!..... Min söta mamma har sagt att hon kan ta ledigt från jobbet och hjälpa mig om jag skulle må dåligt dagarna efter operationen... Hon är för go min mor!! Jag kan tänka mig att man kommer må ganska risigt... De ska ju öppna upp skinnet och fila och böja och bända... *ryyys*

Klockan 12 på Onsdag ska jag infinna mig på kliniken. Jag måste äta min frukost (som bara får bestå av flytande föda) senast 4 timmar innan.. Dricka får jag göra fram till två timmar innan 12... Dock inte mjölk.. Varför vet jag inte.

Sitter här med en massa tända ljus omkring mig. Fryser så.. Ute ligger det en massa snö på marken. *mysigt*

Hoppas ni får en mysig helg!


Nytapetserat


Idag har vi tapetserat en fondvägg i vardagsrummet! Blev rätt snyggt va?


Las Vegas baby!

Sambon berättade att han genom jobbet, kanske eventuellt i början av april, med betoning på kanske eventuellt, ska på den där mässan i Las Vegas som de var förra året samma tid... (Den gången då jag var med). Han frågade om jag möjligen var intresserad av att följa med igen!!! OM JAG ÄÄÄR! JAAAAAAAAAAAAA!

HOPPAS BARA MIN NÄSA HAR ÅTERHÄMTAT SIG NÅGOT SÅ NÄR FRÅN OPERATIONEN! Annars vill jag ju inte åka...

Så kanske, eventuellt drar jag till Las Vegas i April, baby! *-håller alla mina tummar och tår-*
(Han vill nog inte att jag skriver det här... Så; shhhh!)Foto från Vegas förra året. Jag blickar ut över det hela...Inför och efter operation

Idag har jag fått kontrakt, faktura samt förhållningsregler från Art Clinic.

Bland annat dessa regler gäller näsplastik:

Dagen före operation ska man duscha hela kroppen inkl håret med descutan vid två tillfällen. 10 timmar ska det gå mellan duschtillfällena. Man ska inte använda hudlotion och man ska ta på sig rena kläder efteråt samt bädda sängen ren. På Operationsdagens morgon ska man duscha hela sig med descutan igen. Man ska inte ha nagellack, smycken eller makeup på sig när man lägger sig på operationsbordet.

Man får inte använda till exempel Ipren och andra värktabletter 2 veckor före samt hela den första veckan efter operation.

Man får inte äta eller dricka timmarna innan operation. Första dygnet efter får man bara äta flytande föda..

Komplikationer och risker:

Näsplastik är mer svårförutsägbar än andra plastikkirurgiska ingrepp. Därför förekommer sekundära operationer i ca 10% av fallen.

Man bör under de första dygnen efter operation befinna sig i närheten av kliniken för att kunna åtgärda eventuell blödning. Liten blödning är normalt.

Att man får en infektion är mycket ovanligt. Ökat tårflöde kan man uppleva, detta är oftast ett övergående problem. Nästäppa kan man få, men den är övergående.

Efterförlopp:

Efter operation ska man vila ett par timmar med huvudet något höjt för att minska svullnadstendensen och undvika blödning. De första timmarna efter operation tilltar svullnaden kring näsbandaget, mest påtagligt i ögonlocken. Blodutgjutning i ögat kan också förekomma.

Blåmärken och svullnad kvarstår i två till tre veckor.

Man ska vara försiktig med fysisk träning de första veckorna då slemhinnorna gärna svullnar igen.

Återbesök efter sex till tolv månader för att bedöma resultatet.
Här är 2 bilder på min hemska näsa!! Innan operation.

Okej människor.... Här kommer den... NÄSAN... Det är ingen idé att ni skriver nåt elakt.. Jag tar bort kommentaren innan den publiceras ändå. Var lite vuxna nu och mobba mig inte... HEHE. Jag ska ju operera den som sagt. Så den blir normal.. "kroken" som är längst upp på näsan blev till när jag gick i 9:an och blev knockad av en häst. Jag föll till marken och näsan blev helt blå... Aj aj aj... Fan vad jag längtar till min operation nu! Den första bilden är från min och sambons semesterresa i Italien -07. Vi har en kompis som bor där. Och den andra bilden är från samma år tror jag...

3 veckor kvar!!

Bara 3 veckor kvar till min operation!! Operationen som kommer ändra mitt självförtroende, för hoppningsvis till det bättre! Det är fantastiskt att det har gått så snabbt från det att jag kom i kontakt med Art clinic till att få en tid för operation. Jag trodde att det skulle vara kö på flera månader..

PIRRIGT!!!